//
you're reading...
Uncategorized

Porsche adds Carrera Cup endurance race to action-packed Formula 1 Australian Grand Prix schedule

Porsche PAYCE Carrera Cup teams to enjoy record track time and a new 45 min endurance race at the Formula 1® Rolex Australian Grand Prix 2020.

Porsche Cars Australia has announced that Australia’s premier one-make series will also host a new 45-minute endurance race on the Thursday afternoon of the Australian Grand Prix, in addition to its three traditional 25-minute Sprint races.

Porsche Cars Australia’s Head of Motorsport, Troy Bundy revealed, “The Australian Grand Prix weekend is the second round of our 2020 season and arguably one of the biggest races of on our national calendar for the Porsche brand while being a firm favorite with our Pro and Pro-Am drivers.”

“As the premier support category for the event, we are delighted to announce the addition of the new endurance race for our competitors and race fans. This development is not only a first for the series – in its 16 year history – but affords our drivers the most track time of all the support categories in attendance” he continued.

In addition, Porsche PAYCE Carrera Cup teams and drivers again enjoy prime broadcast coverage throughout the weekend, with races 2 to 4 scheduled in their traditional slots prior to both the Formula 1® Qualifying and main race on Saturday and Sunday respectively.

Off the track, the exclusive Porsche Pavilion will host a wealth of customers in a dedicated, purpose-built track-side hospitality area, with both the new Porsche 718 Spyder and Porsche 718 Cayman GT4 on display. Race fans can also enjoy the Porsche Kids Track Experience, peruse a Porsche 935 motorsport display and the Porsche in Motion brand activation experience.

Round 1 of the Porsche PAYCE Carrera Cup Australia season takes place from the 21-23 February at the Superloop Adelaide 500.

RACE SCHEDULE – Porsche PAYCE Carrera Cup Australia
Australian Grand Prix, Albert Park

Thursday 12 March
PRACTICE 1 12:20 12:40 20 MINS
QUALIFYING  15:15 15:35 20 MINS
RACE 1   17:20 18:05 45 MINS OR 15 LAPS

Friday 13 March
RACE 2   14:55 15:20 25 MINS OR 10 LAPS

Saturday 14 March
RACE 3   13:00 13:25 25 MINS OR 10 LAPS

Sunday 15 March
RACE 4   12:15 12:40 25 MINS OR 10 LAPS

*Times subject to change

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Archives

%d bloggers like this: